Det goda samtalet om scouting inom nykterhetsrörelsen

Scoutverksamheten har en lång tradition i flera organisationer inom nykterhetsrörelsen. Göran Hägerdal, och Ove Ernström ger oss inblickar i den historien, i första hand när det gäller NSF, IOGT och NTO. Båda har ett livslångt engagemang inom scoutrörelsen med en rad olika uppdrag, Göran Hägerdal har bland annat har arbetat som chef för den internationell scoutrörelsen och Ove Ernström är en av drivkrafterna bakom ett scouthistoriskt museum.

IOGT-scouter i Östhammar. Odaterat fotografi, Upplands museum, gnm Digitaltmuseum.

Samtalet äger rum torsdagen den 1 december 2022 kl. 18.30 på IOGT-NTO-gården, Klara Södra Kyrkogata 20 i Stockholm

Vi serverar kaffe och te, smörgås till självkostnadspris. Anmälan senast måndagen den 28 november till Johan Persson, johan.bo.persson@unf.se eller tel. 073-383 83 44. Glöm inte att beställa smörgås om du önskar det
Du kan också delta digitalt via programmet Teams. För digitalt deltagande behövs ingen anmälan, logga bara in på denna länk.

Det goda samtalet arrangeras i samarbete med NBV.

Ett svar på ”Det goda samtalet om scouting inom nykterhetsrörelsen

 1. Hej !
  Detta väcker flera fina minnen för mig. Blev vargunge i kåren i Gävle 1947 och sedan med scouterna i patrullen Räven. Många fina träffar med aktiva ledare och deltagare i Gävle och runt om i Gästrikland.
  1952 åkte vi, många, till världsscoutlägret i Hamburg, med utflykt till Köln, och boende på en plats som varit läger under kriget.
  1955 var jag med till det stora lägret i England på Gillwell Park.
  För att ha möjligheter att delta i dessa arrangemang ordnade vi Grönköpings marknad vid scoutstugan i Strömsbro, som gav lite överskott.
  Så fint och bra att kunna delta i sådan verksamhet som barn och tonåring. Det blev mycket mer än knopar och tältande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.